Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M.M. (1955) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanje mita i N.B. (1971)  zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo primanje mita u pomaganju.

Sumnja se da je M.M., kao odgovorno lice službe za prijem i kontrolu mernih mesta u Elektrodistribuciji Jagodina, 16. avgusta 2018. godine tražio i primio novac u iznosu od 500 evra kako bi odložio isključenje električne energije u ugostiteljskom objektu u Svilajncu, koji je u vlasništvu oštećenog.

Takođe, sumnja se da je M.M. potom i 20. avgusta 2018. zahtevao  od oštećenog novac u iznosu od 500 evra kako bi mu umanjio obračun utroška električne energije.

Uhapšena N.B., zaposlena u „EPS Snadbevanje“ u Svilajncu, se sumnjiči da je pružila pomoć M.M. prilikom izvršenja krivičnog dela na taj način što je 16. i 21. avgusta 2018.  preuzela novac od oštećenog.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, po čijem isteku će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Izvor: MUP

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments