Uhapšeno osam osoba zbog sumnje da su falsifikovanim ugovorima otimali i koristili stanove preminulih

       
Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u saizvršilaštvu.

Uhapšeni su Z. R. (1972), A. L. (1977), V. M. (1978), G. Đ. (1966) D. Ž.(1987), J. P. (1961), D. N. (1975) i P. M. (1971). Zbog istih krivičnih dela protiv dve osobe je podneta krivična prijava u redovnom postupku, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

Uhapšeni Z. R. je osumnjičen da je tokom 2017. godine organizovao kriminalnu grupu koja je koristeći stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminule osobe i Grad Beograd, a na osnovu falsifikovanih dokumenata, knjižila pomenute stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na lica koja su povezana sa grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cene.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koja koriste osumnjičeni pronađeni su unapred pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija sa kojima je vršena overa prethodno pripremljene falsifikovane dokumentacije.

Kako je utvrđeno, na ovaj način je kriminalna grupa stekla protivpravnu korist od 30.000.000 dinara, a oštećeni su kupci, zakonski naslednici preminulih i Grad Beograd.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: MUP

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
nnnnnnnnnnnnn
01/11/2018 12:47

jesu li ih malo i pozurivali na onaj svet ?