Foto: MUP

Nakon utapanja dečaka juče na bazenu hotela “Alfa” u Jagodini, policija je danas uhapsila su A. H. (1987) i M. H. (1966), odgovorna lica udruženja “Dečija radost” iz BiH i M. A. (1988) odgovorno lice hotela “Alfa”.

Oni se sumnjiče za teška dela protiv opšte sigurnosti, a zbog istog dela policija intenzivno traga za V. V. (1987), takođe odgovornim licem hotela “Alfa”.

Sumnja se da su odgovorna lica udruženja propustila dužan nadzor nad decom, kao i da odgovorna lica hotela nisu primenila mere zaštite na bazenu zbog čega se, kako se sumnja, utopio četrnaestogodišnji dečak iz Bosne i Hercegovine.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

“Deca su se kupala u manjem, dečijem bazenu. Posle večere Riad H. I još tri devojčice samoinicijativno su ušli u veliku bazen. Kada su videle da nema dečaka, devojčice su počele da ga traže i videle da se udavio. Još uvek prikupljamo dokaze kako bismo utvrdili ko je odgovoran za ovu nesreću”, izjavio je viši tužilac Knežević.f, a prenose Novosti.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments