UPOZORENJE: Nevreme stiže u Srbiju

       

Velika količina padavina, praćena olujnim vetrom, pogodiće večeras severozapad zemlje, zbog čega će na snazi biti crveni meteoalarm, upozorava Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Prema upozorenju koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod, nevreme praćeno pljuskom doneće veću količinu padavina, od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom, i to za kratak vremenski period.

Povodom najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda i upozorenja Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, u Gradskoj kući je danas održan sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije i operativnog tima za odbranu od poplava s obzirom na to da će na snazi biti crveni i narandžasti meteoalarm u narednim danima u Srbiji, odnosno 6. i 7. jul.

Upozorenje se odnosi na veću količinu padavina koja će biti praćena olujnim vetrom i gradom. Imajući u vidu navedeno, a u cilju preduzimanja preventivnih i operativnih mera zaštite i spasavanja stanovništva i materijalnih dobara na terenu, zaključeno je da je neophodno preduzeti sve neophodne mere kako bi se pravovremeno reagovalo i kako bi se sprečile negativne posledice.

Nakon što su se prisutni upoznali sa novonastalom situacijom i izneli izveštaje o stanju na terenu, predočeno je koje su mere preduzete od momenta dostavljanja upozorenja od strane Uprave za vanredne situacije, kao i mere koje će biti preduzete u toku današnjeg dana.

Na sastanku je dogovoren detaljan operativni plan za sve komunalne službe na teritoriji grada i ostale relevantne subjekte, kao i za javna vodoprivredna preduzeća, a u cilju njihovog angažovanja u slučaju odbrane od poplava i dati su nalozi javno-komunalnim preduzećima da izvrše preventivni obilazak terena.

Izvor: Tanjug/nsuzivo.rs

Foto: RHMZ

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments