U Kosovskoj Mitrovici pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije ROSU rano jutros uhapsile su četiri osobe, a čuli su se pucnji i sirene, preneli su mediji.

Portparol kosovske policije Daut Hodžaj rekao je za RTS da su po nalogu nadležnog suda jedinice kosovske policije izvršile raciju na četiri lokacije i uhapsile četiri osobe u okviru istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Uhapšen je Dragiša Marković, pripadnik KPS koji je radio na slučaju ubistva Olivera Ivanovića, zatim Saša Ćurčić, Marko Rašić i Nedeljko Spasojević, takođe pripadnik KPS.

Prema RTS, oni su odvedeni u policijsku stanicu u Južnoj Mitrovici.

Prema pisanju portala Kossev, u Kosovskoj Mitrovici od jutros u 6 časova sve do sedam minuta posle 7 čulo se neprekidno zavijanje sirene za vazdušnu opasnost, što je probudilo građane. Nešto posle šest časova, u više navrata čuli su se i pucnji.

Uznemirost i strah od jutros vladaju među građanima severnog dela Kosovske Mitrovice.

Na Trgu Šumadija, oko spomenika Caru Lazaru rano jutros okupila se manja grupa građana.

Zbog uvođenja takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije kosovski Srbi organizovaće danas u podne mirne jendočasovan protest širom Kosova.

Vanredna sednica Vlade Srbije, zakazana zbog upada ROSU na sever Kosova, je završena.

Nakon sednice Vlade premijerka Srbije Ana Brnabić otišla je u Predsedništvo, gde se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa šefovima Vojske i MUP-a.

Predsednik Aleksandar Vučić od jutros ima vanredne sastanke sa šefovima Vojske i policije i drugih bezbednosnih službi. U Predsedništvo su stigli ministar Vojske Srbije i načelnik Generalštaba, Aleksandar Vulin i Milan Mojsilović, zatim ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić, kao i šef BIA Bratislav Gašić.

 

Izvor: Tanjug/FoNet/Telegraf

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments