Pripadnici vatrogasne službe širom Srbije, danas su odali počast Predragu Mariću. Salutirajući, oprostili su se od svog načelnika i istinskog heroja.

Među onima koji su uputili poslednji pozdrav, bili su i novosadski vatrogasci. Vozila sa upaljenim svetlosnim signalizacijama poređana su u liniju ispred vatrogasne stanice u Ulici Vuka Karadžića.

Ispred crvenih kamiona, u vrstu su stali pripadnici ove jedinice koji su odali poštu najboljem među njima.

Novosadski vatrogasci odaju počast prvom vatrogascu Srbije(Foto mup.rs printscreen)

Predrag Marić bio je načelnik Sektora za vanredne situacije. Na ovu odgovornu funkciju postavljen je 2007. godine kada je imenovan za pomoćnika ministra unutrašnjih poslova. Odlikovan je ordenom Nacionalnog reda za posebne zasluge u rangu viteza francuske države za poseban doprinos prilikom izgradnje sistema zaštite i spasavanja i samog Sektora za vanredne situacije.

Ugledna nagrada „Najbeograđanin“ uručena mu je 2009. Ukazom predsednika Republike Srbije za svoju predanost radu odlikovan je zlatnom medaljom za revnosnu službu 2011.

Mariću je infekcija korona virusom potvrdjena 28. decembra. Predrag Marić bio je član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa. Preminuo je 25. januara u KBC “Dragiša Mišović” gde je bio hospitalizovan.

Prvi vatrogasac Srbije sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments