Novca u budžetu ima dovoljno i zato neće biti potreban rebalans budžeta, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i najavio da će penzije biti povećane već od oktobra.

“Najkasnije u narednih mesec ili meseci i po dana ukinućemo Zakon o privremenom smanjenju penzija”, rekao je Aleksandar Vučić prilikom posete Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi i poručio penzionerima da će veću penziju dobiti već 10. novembra.

Kako je kazao, svi penzioneri će imati veću penziju, na primer, oni koji su imali 70.000 dinara imaće 78.000 dinara penziju, oni sa 90.000 će imati 99.000 dinara, dok će oni sa oko 30.000 neće imati samo 31.000 ili 32.000 dinara već će sa ovim od pet odsto i prethodnim povećanjima to bude do 34.000 ili 35.000 dinara.

Plate za zaposlene u javnom sektoru, kako je rekao, biće povećane od decembra.

Vučić se zahvalio penzionerima što su imali razumevanja za preduzete reformske mere, te da su na taj način omogućili bolju budućnost za mlade.

Predsednik je podsetio da je pre četiri godine država bila pred bankrotom, da je javni dug bio 78 odsto BDP, a da će pre kraja godine biti ispod 50 odsto.

“Višak u budžetu imamo treću godinu za redom, zahvaljujući vama. Vi ste znali da teškim merama možemo doći do rezultata. Vi ste otvorili vrata budućnosti našoj zemlji”, rekao je Vučić penzionerima.

Danas, kako kaže, dinar je čvrst, nezaposlenost manja od 12 odsto.

 

Izvor: Tanjug

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments