Veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih u Splitu

       

Veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih u Splitu polako ulazi u svoju završnicu, a iza 1.000 učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske su dva izuzetno uzbudljiva takmičarska dana.

Split je juče i danas, 19. i 20. avgusta, uživao u Igrama, koje su očarale ne samo region, već i celu Evropu.

U ovom gradu, od 16. do 22. avgusta, boravi oko 300 finalista “Dunav osiguranje Sportskih igara mladih iz Srbije”, a tokom proteklih dana oni su uživali u druženju sa svojim vršnjacima iz sve tri države, kako na sportskim terenima, tako i na brojnim plažama, Žnjanj, Trstenik, Firule i Bačvice.

Ubedljivo najuzbuljiviji period ovogodišnje splitske avanture svakako su protekla dva takmičarska dana. Iako se na Sportskim igrama mladih takmiče deca osnovnoškolskog uzrasta, činjenica je da su čak i najprobirljiviji sportski sladokusci mogli da vide u poslednjih 48 sati izuzetno kvalitetne, zanimljive i emotivne mečeve i duele na svim terenima.

Pokazalo se da Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina među svojom omladinom ima prave male dragulje, čija će imena sigurno u narednim godinama tek zablistati u sportu.

Dečaci i devojčice su posle dva dana uživanja pokazali dobre rezultate  u svakoj od deset disciplina zastupljenih na Igrama.

Medalje su podeljene, a najvažniji među njima je da su i ove godine na Igrama svi pobednici.

 “U protekla dva dana takmičari su pokazali izuzetnu spremnost i želju za pobedom. Svi zajedno napredujemo iz godine u godinu, podižući lestvicu samima sebi. Dolaze nam sve uigranije ekipe i sve bolje pripremljeni pojedinci, koji dokazuju da Sportske igre mladih shvataju ozbiljno i da pored toga što im je cilj da se tokom cele sezone lepo druže i dobro zabave, jednako žele da na terenu pokažu koliko su vredno trenirali i šta sve umeju. To je za svaku pohvalu. Pored toga, na mene je poseban utisak ostavilo to što su na Igrama i ovog puta rođena predivna prijateljstva među decom iz sve tri zemlje, koje možda najbolje ilustruje primer da naši takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, tokom povratka sa sportskih terena u smeštaj, u autobusu uglas pevaju pesme sa sva tri govorna područja, a atmosfera je uvek takva da vam srce zaigra od radosti kada ih vidite na okupu”, istakla je Zorica Mijatović, sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

Pred finalistima je još jedan dan za uživanje u mini-letovanju, a na kraju ih očekuje maestralna završnica u vidu svečane ceremonije zatvaranja ovogodišnje sezone.

Na ovom događaju koji će u sredu, 21. avgusta, uveče, na Rivi sigurno okupiti veliki broj posetilaca, biće priređen bogat sportsko-zabavni program, nakon kojeg će uslediti koncert novosadskog benda Frajle i Mije Dimšić, a veče će biti zaokruženo veličanstvenim vatrometom.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments