Veoma hladno u celoj Srbiji, evo šta nas očekuje u narednim danima

       

Tokom dana očekuje se prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U toku večeri i noći sa jugozapada se očekuje novo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, a ponegde će kiša lediti pri tlu.

U Vojvodini se očekuju mešovite padavine, kiša i sneg. RHMZ upozorava i da se u noći ponedeljak na utorak kratkotrajno očekuje kiša koja će se lediti na tlu. U Timočkoj Krajini kiša se može lediti na tlu i duže tokom prepodneva.

Uz ovakve vremenske neprilike, narednih danas se u nekim delovima Srbije očekuje i olujni vetar.

Sutra i u sredu ujutro i pre podne, u košavskom području i na planinama duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima jačim od 24 m/s. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera.

Obavezna zimska oprema

Sa mestimično raskvašenim snegom na kolovozu treba računati na putevima područja Ivanjice, Valjeva, Novog Pazara, Vranja, Zaječara i Negotina.

“Kolovozi su u nižim predelima samo mokri, ali je hladno, pa je opasnost od poledice velika, zato podsećamo vozače na potrebu za opreznijom vožnjom uz obaveznu upotrebu zimske opreme, ali i na sve druge opasnosti u vožnji koje donosi ovakvo vreme”, naveo je AMS S.

 

Izvor: Tanjug/RHMZ

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments