(VIDEO) Pogledajte ogledni stan za pripadnike vojske i policije

       

Prvi stanovi koje država gradi za pripadnike službi bezbednosti, vojske i policije, biće useljivi već od septembra sledeće godine, a svi koji žele da kupe jeftine stanove sada mogu da vide kako će oni izgledati.

Ogledni stan u naselju “Zemunske kapije” otvoren je za zainteresovane. Stan otvoren za razgledanje ima 67 kvadrata, sadrži – dnevni boravak, dve spavaće sobe, trpezariju, kuhinju, kupatilo i toalet.

Inače, svi planirani stanovi za pripadnike bezbednosti biće građeni 80 odsto od domaćih materijala, a kako je premijerka Ana Brnabić ranije istakla, to će pozitivno uticati na domaću građevinsku industriju. Takođe, svi će biti u energetskom razredu C, što znači da će imati 20 odsto niže troškove za struju.

Kvadratura planiranih stanova kretaće se od maksimalno 32 kvadrata za garsonjere, do 92 kvadrata za četvorosobne stanove.

Pripadnici bezbednosti koji se usele u stan u 67 kvadrata, mesečno će plaćati ratu od 118 evra“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana, kada je obišao ogledni stan.

Što se tiče cene, stambene jedinice prodavaće se po subvencionisanoj ceni od najviše 500 evra po metru kvadratnom, u šta je uključeno i komunalno opremanje.

Za 2020. godinu planirana je izgradnja 5.203 stana, a u prvoj fazi realizacije projekta biće izgrađeno ukupno 1.578 stanova, i to 190 stanova u Vranju, 188 u Nišu, po 200 u Kraljevu i Kragujevcu i po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu. Stanovi će se graditi u tipskim stambenim zgradama, a u ponudi će biti garsonjere, kao i stanovi sa jednom, dve, tri i četiri sobe.

Autor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments