Ilustracija

Srbija je zatražila pomoć Rusije u gašenju požara na Staroj planini, u kojem za sada nisu ugroženi ljudski životi i imovina, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić i dodao da se očekuje da će ruski avion “Iljušin 76” stići u Srbiju narednih dana.

Marić je za TV Pink rekao i da je upućin zvanični dopis Ministarstvu za vanredne situacije Rusiji za angažovanje najvećeg aviona za gašenje šumskih požara “Iljušina 76”.

– To je njihov, ali možda i u svetu, najbolji avion za gašenje požara. Reč je o letelici koja nosi 42 tone vode, ima 10 članova posede. Očekujemo u narednih dan ili dva da taj avion dodje u Srbiju i da se uključi u akciju gašenja iz vazduha, što će našim ljudima znatno olakšati posao – rekao je Marić.

On je kazao da u požaru nisu ugroženi ljudski životi i imovina i da će se danas pokušati gašenje iz vazduha, jer to juče nije bilo moguće zbog gustog dima.

On je naglasio da je od jutros na terenu oko 200 ljudi angažovano na četiri sektora, i to 90 vatrogasaca, 50 pripadnika žandarmerija, radnika “Srbija šuma” i meštana.

Autor: Blic.rs
Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments