Informer

Posle 4 godine od otmice i više od 3 godine od pravosnažne presude turskog suda, oteta deca Slavice Burmazović vratila su se danas u Srbiju.

Slavica je svoju decu dočekala danas na Aerodromu Nikola Tesla, gde su iz Irana stigli u pratnji našeg ambasadora u toj zemlji, Dragana Todorovića.

– Kako se sada osećam ne mogu da opišem. Danas je prvi dan našeg budućeg života – rekla je za „Novosti“ Slavica.

(VIDEO) UŽIVO SA AERODROMA) DECA KOJU JE SLAVICI OTEO MUŽ TURČIN STIŽU U BEOGRAD! Nakon 4 GODINE U MAJČINOM ZAGRLJAJU Više pratite na informer.rs

Gepostet von informer.rs am Dienstag, 29. Oktober 2019

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamed Zarif obećao je prošle nedelje, 25. oktobra, ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću da će se lično angažovati kako bi se proces vraćanja otete dece Slavice Burmazović, koja se nalaze u Iranu, uspešno okončao u najkraćem periodu, saopštilo je Ministarstvo.

Troje dece Slavice Burmazović oteo je njen bivši suprug Ejup Sabri Jundži, a otac dece, inače turski državljanin. Turski sud doneo je odluku da se deca vrate majci, ali je otac posle toga s decom otišao u Iran.

Slavica je 2016. godine zbog otmice svoje dece protestovala ispred Vlade Srbije.

To je bila i godina kada je ova Beograđanka poslednji put videla svoju decu. Podsetimo, njen bivši suprug Ejup Jundžu je njihovu decu Ajšu (14), Esmu (13) i Tarika (7) bez Slavičine dozvole poveo sa sobom u Tursku u avgustu 2015. godine.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments