Foto: Istraživačka stanica Petnica/RTV

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske.

– Viziri će preko školskih uprava biti raspoređeni školama u Srbiji – izjavio je šef kabineta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nenad Radić.

On je naveo da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i da je dobilo uveravanja da su obezbeđene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove.

– Ministarstvo je još pre mesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da u okviru svoje nadležnosti obezbede zaštitna sredstva. Svakodnevno smo bili u kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama i preduzeli smo sve mere da školska godina počne na najbezbedniji način – kazao je Radić.

On je napomenuo da je ove sedmice Ministarstvo kontaktiralo i one lokalne samoupravama gde je u toku formiranje organa upravljanja.

– Reč je o manjem broju lokalnih samouprava od kojih smo dobili uveravanja da su obezbeđena potreba sredstva i da postupaju u skladu sa svojim obavezama – kazao je Radić.

On je istakao da su i učenički i studentski domovi spremni za početak rada i novu školsku godinu i naveo da se radi na obezbeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove.

Izvor: Telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments