Vlada Srbije finansira izgradnju beogradskog metroa

       

Potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je novu sednicu Radne grupe za izgradnju beogradskog metroa, na kojoj je dogovoreno da će Vlada Srbije biti investitor ovog projekta.

“Izgradnja dve linije metroa u Beogradu jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i svakako najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji Beograda. Zato smo odlučili da Vlada Srbije kao investitor izabere posebnog finansijskog savetnika za ovaj projekata, dok će Grad Beograd izabrati tehničkog savetnika, koji će zajedno pratiti čitav projekat. Smatramo da je ovo najbolji model za realizaciju”, kaže Mihajlovićeva, koja predsedava ovom radnom grupom.

Potpredsednica Mihajlović dodaje i da će biti potrebno obezbediti i zakonodavni okvir kako bi čitav projekat izgradnje dve linije metroa u prestonici Srbije bio realizovan na najbolji mogući način.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kabineta predsednika Srbije, državni sekretari i pomoćnici ministarke u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnici “Železnica“, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor: MGSI

Komentari: