Vojno-policijska parada “Odbrana slobode” u Nišu

       
Foto: mod.gov.rs

Srpska vojska i policija danas će u Nišu pokazati snagu i sposobnost na vojno-policijskoj paradi “Odbrana slobode” na kojoj učestvuje 4.000 vojnika, 300 vozila i 40 letelica.

Na svečanom defileu jedinica Vojske Srbije i MUP-a, pod sloganom ‘Odbrana slobode’, javnosti će prvi put biti prikazana dva moćna borbena helikoptera Mi-35, na Zapadu poznata kao ‘đavolje kočije’ odnosno ‘leteće tvrđave’.

Takođe, građani će moći da vide i modernizovani ruski tenk T-72, koji se smatra jednim od najboljih oklopnih vozila na svetu. Oni su specijalno iz Rusije za ovu priliku dopremljeni u Srbiju.

Na paradi će biti predstavljeno i sve ono najbolje što naša odbrambena vojna industrija proizvodi – borbeni sistemi “nora”, “lazar”, “miloš”, a imaćemo priliku da vidimo i srpske ‘rambo-vojnike’ opremljene po programima ‘1.500’ i ‘1.500+’.

Govoreći o današnjoj vojnoj paradi, predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić kaže da će svi u Srbiji moći da vide ogroman napredak u opremanju naše vojske i policije.

Izvor: Tanjug/Informer

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments