Na deonici Preljina-Ljig auto-puta E-763, zbog snežnih padavina ograničena je brzina kretanja vozila na 80 kilometara na sat, dok je u zonama tunela Brđani, Šarani, Veliki Kik i Savinac ograničenje 60 kilometara, saopštilo je jutros Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Česte promene vremena menjaju i uslove u kojima se saobraćaja odvija, zbog toga je danas potrebno vožnju prilagoditi promenljivom stanju kolovoza koji često donosi vanredne zastoje i prekide u saobraćaju zbog snega i kiše i moguće poledice, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja, piše Tanjug.

Zadržavanja, kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, kao i magle, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima.

“Putevi” savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments