Policija je na auto-putu Šid-Beograd, kod Beograda, prilikom kontrole saobraćaja takozvanim “presretačem” zaustavila vozača automobila “audi” koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, brzinom 225,8 kilometara na čas, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici podneli prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje protiv 34-godišnjeg vozača koji je na auto-putu, na delu gde je brzina kretanja ograničena na 80 kilometara na čas, upravljao brzinom od 225,8 kilometara na čas.

Imajući u vidu da je vozač upravljao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, iz MUP-a ističu da je on zadržan u službenim prostorijama policije u trajanju od 12 sati.

Dodaje se da je Prekršajni sud učinioca prekršaja osudio na kaznu rada u javnom interesu od 256 časova, novčanu kaznu od 140.000 dinara, 23 kaznena poena i 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Policija apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila postojećim zakonskim normama budući da je neprilagođena brzina najčešći faktor nastanka saobraćajnih nezgoda.

Izvor: RTS

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
21203
31/07/2020 20:06

Zalepio 3 slajbe istripovao dinosaurusa da ga vija pa je hteo sa pobegne nemojte jadnog coveka