Jedan Dragačevac platio je kaznu od 125 hiljada dinara jer je punih 45 godina vozio bez vozačke dozvole privatni i službeni automobil. 

Slobodan je pre 45 godina kupio prvi automobil u Prištini i lično ga je dovezao do Dragačeva, naravno bez vozačke dozvole.

Kako kaže, prekršaj nikada nije napravio, niti ga je policija kaznila, sve do sada. Za njega važi ona izreka “ko ne plati na mostu plati na ćupriji”.

Uhvaćen je u rutinskoj kontroli samo nekoliko meseci pred penziju.

“To jutro sam pošao na groblje, da supruzi zapalim sveću, kad policija, bukvalno iskoči pred mene. Da sam znao da su tu, mogao sam ih zaobići, ali… Kaže policajac vozačku i saobraćajnu. Ja mu dam saobraćajnu, a kažem vozačku nemam”, priča Slobodan kako je došlo susreta sa policijom.

Iako ga ovaj Dragačevac molio da mu ne piše kaznu, obećavao da će prodati automobil, policajac je bio neumoljiv, napisao je Slobodanu kaznu!

Njemu je sudskom presudom osim novčane kazne određeno i oduzimanje dozvole – koju nikad nije ni imao.

Porodica i prijatelji su ostali u šoku i neverici, jer im nikada  nije palo na pamet da Slobodan nema vozačku, a “jezdio” je kroz celu bivšu Jugoslaviju!

 

Izvor: Informer

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bla bla
08/08/2018 11:46

Gospodin covek. Pritom nije nikada udes imao.A danas placaju dozvole, tako da…

Da se ja pitam
12/08/2018 09:17

Svaka cast za gpspodina. Treba ga predstaviti ljudima da pokazu kako se vozi, a kaznu ko kaznu mora platiti mada mislim da bez i jedbe kazne i prekrsaja tolike godine mogli su mu progledati kroz prste. Kao nmp.svima koji imaju da caste plave momke sa po 50-100e. A sirotinji uzimaju hiljade i hiljade eura..