Temperatura skače na dvocifreni plus za vikend, a onda se ponovo menja godišnje doba.

Za vikend nas očekuje “malo proleće”, a onda se ponovo menja godišnje doba. No, ne toliko drastično, kao za nalet ledenog talasa u februaru.

“Sledeće sedmice temperatura će postepno padati u odnosu na vikend. Nakon 5. ili 6. februara vratiće se zima, ali ne ekstremno. Vrednosti će se samo vratiti na normalne parametre, tipične za mesec februar “, kaže meteorolog “Weather 2 Umbrella” Đorđe Đurić.

Po temperaturi delovaće da je prolećno vreme, ali će to doneti druge muke.

“U narednih sedam, osam dana, sigurno zasada je da nema ledenog talasa. Temperatura će biti povećana tokom vikenda, koji će biti specifičan sa 15-ak stepeni,  ali ujedno sa jakom košavom.Sneg će se intenzivno topiti na nižim planinama, a u višim će biti topljenja, ali ne intenzivnog”, dodaje Đurić.

S obzirom na to da što je datumski dalja, prognozi opada preciznost, moguće je reći samo da do kraja meseca ne bi trebalo da bude strahovite zime.

“Negde oko 9. ili 10. februara očekivan je manji prodor hladnijeg talasa, ali ne i ledeni talas, biće bez debelih minusa. Takođe, očekuju se povremeno kiša, susnežica, sneg, ništa ekstremno na vidiku”, ističe meteorolog.

 

Izvor:Telegraf/RHMZ

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments