Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da suficit u budžetu za period jun-jul iznosi 49,1 milijardu dinara, odnosno oko 410 miliona evra, što je značajno više od predviđenog i dodao da će pre kraja godine biti povećane penzije i plate u javnom sektoru.

“Kada smo 2014. godine krenuli da radimo ono što Putin danas radi, sa platama i penzijama, a što je bilo vrlo bolno, uz Zakon o radu i mere fiskalne konsolidacije, neki su mi se smejali i podmsevali, a svi su se bunili. Danas imamo odlične rezultate i penzioneri će pre kraja godine imati dobiti povećanje, kao što smo obećali, a već ove godine će krenuti povećnje plata i povećanje minimalca”, rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink.

On je naznačio da u periodu jun-jul imamo suficit u budžetu 49,1 milijardi dinara, odnosno oko za 410 miliona evra, a bio je predviđen suficit od 16,7 milijardi dinara.

Uz to, podvukao je da je rast BDP-a u prvih šest meseci 4,5 odsto, što je više od prognoze i MMF i Svetske banke i među prvih pet zemalja u Evropi.

“To je moglo samo posle teških mera, ozbiljnog i odgovornog pristupa. Ne posle pristupa ‘lako ćemo’ i trač rubrika koje vidite svakog dana”, rekao je Vučić.

 

Izvor: Blic/Tanjug

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Gandži
01/08/2018 11:51

LAŽ,LAŽ,LAŽ I SAMO LAŽ!!!!!!!