Foto: B92

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je oko podneva iz manastira Banjska u Kosovsku Mitrovicu, gde je položio venac na mestu gde je pre pet dana ubijen lider GI SDP Oliver Ivanović.

Odmah nakon toga Vučić se uputio na Tehnički fakultet u centru Kosovske Mitrovice, gde se sastao sa političkim liderima Srba sa KiM.

Predsednik Srbije će nakon sastanka razgovarati sa građanima, kako se očekuje, o trenutnoj situaciji u gradu posle ubistva Ivanovića, njihovim strahovanjima i očekivanjima.

Predsednik Srbije je po dolasku na Kosovo prvo posetio manastir Banjska, gde ga je, na početku celodnevnog boravka na Kosovu i Metohiji, pod krupnim snegom i uz zvuk manastirskih zvona, dočekao veliki broj građana i sveštenstvo manastira s vladikom Teodosijem.

Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe: Prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbednost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima.

Autor: Blic.rs.  Foto: Predseništvo Srbije

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments