Predstavnici vlada Srbije i Rusije potpisali su danas u Moskvi, nakon razgovora dve državne delegacije koje su predvodili predsednici Srbije Aleksandar Vucić i Ruske Federacije Vladimir Putin, niz sporazuma o saradnji u različitim oblastima.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i ministar energetike Ruske Federacije Aleksandar Novak potpisali su Protokol o izmeni Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Rusije o isporukama prirodnog gasa iz Rusije u Srbiju, od 13. oktobra 2012. godine.

Aneks ugovora o isporuci prirodnog gasa iz Rusije u Srbiju potpisali su generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović i prvi čovek “Gasporma” Aleksej Miler.

Ministar privrede Srbije Goran Knežević i ministar privrede Ruske Federacije Maksim Oreškin potpisali su Zajedničku deklaraciju vlada Srbije i Rusije o saradnji u oblasti modernizacije privrede.

Memorandum o saradnji u oblasti turizma između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva kulture Ruske Federacije potpisali su potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar kulture Rusije Vladimir Medinski.

Takođe, Ljajić je sa predstavnikom Kurske oblati potpisao i Sporazum između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Administracije Kurske oblasti o uspostavljanju međunardonih i spoljno ekonomskih veza u trgovinskoj i ekonomskoj saradnji.

Takođe, na sastanu Vučić i Putin složili su se da se saradnja dveju zemalja po političkim i ekonomskim pitanjima može podići do najvišeg nivoa.

 

Foto: srbija.gov.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments