Foto: mod.gov.rs

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je erodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” završetkom druge faze radova na signalizaciji povratio 100 posto manevarskih kapaciteta aerodroma.

Vulin je, zajedno sa komandantom RV i PVO general-majorom Duškom Žarkovićem, prisustvovao prikazu sistema svetlosnog obeležavanja sletno-poletne piste na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

“Naši piloti zaslužuju najbolje, sada su dobili najbolju rasvetu, obe piste su osvetljene i u svim uslovima, bez obzira da li su noćni ili smanjene vidljivosti na bilo koji drugi način, oni mogu da izvršavaju svoje zadatke”, rekao je Vulin, prenosi Ministarstvo u saopštenju.

On je naveo da će VS nastaviti da modernizuje aerodrom i Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu, ali iznad svega, da će se truditi da se obezbedi bolji život i viši standard svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva.

Prema rečima pomoćnika komandanta za operacije 204. vazduhoplovne brigade potpukovnika Dejana Bede, reč je o završetku radova na osvetljenju manevarskih površina aerodroma “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović”.

“Obe piste su dobile nove sisteme osvetljenja ivičnih svetala, svetala pragova i krajeva piste, kao i vizuelnih uglova prilaza novog sistema PAPI. Stavljena su, takođe, nova svetla prilaznih svetala visokog intenziteta koja omogućavaju prilaz i u lošijim vremenskim uslovima. Ovim sistemom smo zaokružili jednu bitnu fazu i vratili smo u operativnost posle 1999. godine sve funkcije aerodroma i nadograđujemo određene sisteme koje do sada nismo imali”, naglasio je potpukovnik Dejan Beda.

Nakon informisanja o radovima na poletnoj-sletnoj pisti i sistemu svetlosne signalacije, ministar Vulin obišao je elektro-energetski blok koji napaja osvetljenje na pisti i kontrolni toranj na batajničkom aerodromu.

Obilasku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, zamenik komandanta RViPVO brigadni general Željko Bilić, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjaić i načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Radmilo Kravić.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments