-Hapšenje jednog od najzloglasnijih kriminalaca Darka Eleza dokaz je da policija radi svoj posao i da se odgovorno bori protiv organizovanog kriminala, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin je za RTS rekao da je Darko Elez uhapšen u Batajnici, u firmi koja je glasila na njegovu ženu, ali je bila suštinski u njegovom vlasništvu.

-Akcija je bila profesionalana, znali smo gde se kreće, s kim se viđa, i kad smo dobili naredbu Višeg suda, što je bila hrabra odluka, odmah smo krenuli u akciju. Darko Elez je vršio najteža krivična dela, ubistva, rekete, tako da je jako dobra vest da više nije na slobodi – istakao je ministar polcije.

Foto: MUP/Privatna arhiva

Potvrdio je da je kriminalna grupa koju je predvodio Elez sarađivala sa kriminalnom grupom iz Beograda bliskom “Kavčanima”.

-Brojna njihova dela su bila povezana i on je stajao iza toga. Svi oni jako dobro sarađuju. Sarađuju u Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori. Svi znaju da je on ubica i narko diler, ali je bilo teško to dokazati. Čim smo dobili dokaze preduzeli smo akciju – naveo je Vulin i zahvalio na saradnji tužilaštvu BiH i Republike Srpske.

Ministar je ponovio da u borbi protiv organizovanog kriminala nema zaštićenih.

-Teško je reći da je Elez imao zaštitu ministarstava policije, on je državljanin i Srbije i BiH. Važno je da je predsednik Aleksandar Vučić objavio rat mafiji, a svako ko misli da je to rekao iz političkih razloga greši. Neće se stati samo na ovome – naglasio je Vulin.

Izvor: Kurir/Tanjug

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mile
23/12/2020 15:09

Kakav el Capo, po ovim nasima treba snimiti seriju pa da vide ljudi kako drzava i kriminalci saradjuju.