Novom strategijom švajcarske vlade predviđene su donacije za Srbiju u iznosu od preko 90 miliona evra, rečeno je na sastanku državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Vlade Srbije Nemanja Stevanović i  zamenice državnog sekretara Federalnog ministarstva inostranih poslova Švajcarske Kristine Marti Lang.

Novac će biti usmeren na ekonomski razvoj, energetsku efikasnost i državnu upravu (administracija, društvena inkluzija), kao i na dualno obrazovanje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tema sastanka bili su i  bilateralni politički odnosi, ekonomska saradnja, Briselski dijalog, regionalni odnosi i multilateralna saradnja, kao i nova švajcarska Strategija o ekonomskoj i razvojnoj saradnji sa Srbijom za period od 2018. do 2021. godine, koja je zvanično uručena predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

U funkciji intenziviranja političkog dijaloga i jačanja sveukupnih odnosa Srbije i Švajcarske, dogovoreno je da se naredne političke konsultacije održe sledeće godine u Švajcarskoj, navodi se u saopštenju.

izvor: Vlada Srbije

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments