Претрага
Претрага
Close this search box.

ZARAZA IZ BEOGRADA SE PROŠIRILA PO SRBIJI, A SADA I PREKO GRANICE! Oglasio se “Batut”: Konstanti rast broja obolelih od opasnog virusa

Foto: Pexels

Umesto da jenjavaju, male boginje se i dalje šire Srbijom. Sada smo i zvanično prešli trocifren broj obolelih, te je od početka godine, prema poslednjim podacima, registrovano 106 slučajeva malih boginja u našoj zemlji. Zaraza se iz Srbije proširila i na Republiku Srpsku.

Male boginje su, prema najnovijem izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, za sedam dana (od 19 – 26. maja) dijagnostikovane kod još 7 osoba. To je u odnosu na dve sedmice ranije (od 12 – 19. maja) blagi pad broja obolelih, budući da je tada za nedelju dana registrovano 11 novih slučajeva.

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Miki
27.05.2024 15:30

Mislim da otkad se vakcinisanje prepustilo dobroj volji roditelja a ne naredbom kao nekad stalno ćemo imati neke epidemije. Znate i sami kako je bilo, svi smo kao deca primili po tri vakcine i svi smo bili zdravi, nikakvih epidemija. A sad neko preko društvenih mreža prenese da neka vakcina izaziva ovo ili ono i onda počne neko da da dete primi vakcinu neko Neda i posle počinju epidemije i zaraze.

Povezane vesti