Završeno suđenje Srbima za ubistvo na Zakintosu, osuđeni na 5 do 10 godina zatvora

       

Petorica Srba osuđena su danas na kaznu zatvora od pet do 10 godina zbog nanošenja teških telesnih povreda Amerikancu Bakariju Hendersonu u julu prošle godine na Zakintosu!

Oni su osuđeni za krivično delo teške telesne povrede, a ne za teško ubistvo kako je to tvrdilo tužilaštvo tokom postupka.

Najvišu kaznu dobio je Dušan Ranković od 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mlađi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

Amir Omardžić, engleski državljanin, bosanskog porekla, osuđen je na 15 godina zatvora.

Na ovu presudu postoji pravo žalbe u roku od dva meseca, na koju mogu da se žale i osuđeni i grčko tužilaštvo.

Jedan od branilaca naših mladića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović rekla je Tanjugu da je zadovoljna ovom presudom i ocenom suda da nije reč o ubistvu, kao što je od početka i tvrdila.

Takođe, kada su u pitanju mlađi punoletnici, njima se jedan dan pritvora računa kao dva dana, a pritvor se uručunava u zatvorsku kaznu.

Ovih pet srpskih mladića su u pritvoru od hapšenja nakon incidenta u julu prošle godine.

Ranije danas dvojica mladića iz Srbije Nenad Jovanović i Siniša Petrović, koji su se branili sa slobode i terete se za ucestvovanje u tuci u kojoj je ubijen američki student na Zakintosu, oslobođeni su optužbe.

Odlukom suda oslobođen je i barmen Jorgos Skijadopulos, koji se posle izmena optužnice nije više teretio za ubistvo, već za tuču.

Porodica Bakarija Hendersona od suda u Patri tražila je najveću kaznu.

Amerikanac Bakari Henderson (22) iz Teksasa brutalno je pretučen prošle godine na Zakintosu. On je ubrzo podlegao povredama, a za to delo su osumnjičeni jedan Grk, sedam Srba i Britanac poreklom iz BiH.

 

Izvor: Blic/Novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments