Foto: Verdict

Ministarstvo zdravlja juče je otvorilo poseban viber broj za prijavu nepoštovanja epidemioloških mera, a naročito nesavesnih ugostitelja.

Za manje od jednog dana, od juče kada je broj otvoren, pa do jutros u 8 sati, ovim putem stiglo je ukupno 140 prijava građana, saznaje Telegraf.rs u Ministarstvu zdravlja.

Od tog broja, kako saznajemo, 40 prijava je bilo neosnovano, a od ukupnog broja onih koje su osnovane čak 80 se odnosi na Beograd.

– Deset osnovanih prijava se odnosi na nepoštovanje mera u Vojvodini, a 10 na ostatak Srbije – saznajemo u nadležnom ministarstvu.

Po ovim prijavama postupaju nadležni sanitarni isnpektori.

– Građani su najviše prijavljivali kršenje mera u ugostiteljskim objektima i u javnom saobraćaju, a najčešće se prijavljuje nenošenje maski, kako od strane zaposlenih, tako i korisnika usluga – saznajemo u Ministarstvu zdravlja.

Ministarstvo zdravlja obaveštava javnost da je u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu putem VIBER aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana.

Izvor: Telegraf

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Miki
10/10/2020 12:48

Znači špijuni su oko nas.A sto ne organizujete Viber špijunažu za organizovani kriminal i krađu.Da slikamo sve kako su živjeli prije 8 godina i kako žive sad????