Foto: The Australian
Nadležni navode da je poslednjih nedelja veći broj otpuštenih iz bolnica nego primljenih i da je sve manji broj onih sa težom formom bolesti.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji posle dužeg vremena nije bilo preminulih od kovida 19, a koronavirus je registrovan kod još 125 osoba.

Zamenica direktora “Batuta”, Darija Kisić Tepavčević je istakla da su preventivne mere ono što ljude spasava od infekcije.

“Manje je opterećenje sistema. U kovid-ambulantama i dalje ima pacijenata i to rezultira otkrivanjem novih slučajeva. Bitno je naglasiti da se poslednjih nedelja beleži veći broj otpuštenih iz bolnica nego primljenih. Sve je manji broj onih sa težom formom bolesti”, naglasila je Kisić Tepavčevićeva.

Predstavnici Ministarstva prosvete sastali su se sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, kojima su predočili da su se stekli svi potrebni uslovi za početak školske godine.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je poziv SZO da Srbija predsedava Konferenciji o imunizaaciji, kojoj će prisustvovati ministri iz više od 50 zemlja, velika čast, između ostalog i zato što dolazi u trenutku kada na planeti nema mesta gde vakcinacija nije jedna od najvažnijih tema.

Izvor: RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments