Snežne padavine su u poslednjim danima marta nakratko donele prave zimske uslove vožnje, sa mestimično raskvašenim snegom na kolovozu u nižim predelima i intenzivnim snežnim padavinama u celoj Srbiji, uz povremeno jak vetar koji vozačima dodatno otežava vožnju, ali i putarima čišćenje puteva.

Jak vetar smanjuje vidljivost preko planinskih prevoja, a najjače udare dostiže na prevojima Timočke i Negotinske krajine, na koje iz Auto moto saveza Srbije posebno upozoravaju vozače teretnih vozila i autobusa.

U ovakvim uslovima vožnje česta su izletanja sa puta, ali su i zastoji učestali, zato se ne preporučuje kretanje na put bez preke potrebe, a ukoliko se vozači ipak odluče, onda treba da koriste puteve prvog prioriteta i najtopliji deo dana u vremenu od 10 do 16 časova.

Prema informacijama zimske službe JP Putevi Srbije svi državni putevi I i II reda su prohodni, ali na gotovo svim deonicama vozače očekuje mokar kolovoz dok na pojedinim putevima ima raskvašenog snega na kolovozu.

U planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije vozače očekuju zimski uslovi vožnje jer na kolovozu ima snega zbog čega će pored zimskih guma vozačima biti obavezna i upotreba lanaca.

Sa snegom na kolovozu treba računati i u planinskim predelima Valjeva, Užica, Novog Pazara, Sjenice, Ivanjice, Negotina, Zaječara, Bora i Knjaževca.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj preko Čestobrodice na putu Paraćin – Zaječar, od Bora preko Selišta do Zaječara.

Ovoj kategoriji vozila uvedena je zabrana saobraćaja i na određenom broju puteva drugog i trećeg prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara i Tutina.

Državni putevi prohodni, na pojedinim deonicama sneg

Svi državni putevi prvog i drugog reda su prohodni, ali na gotovo svim deonicama vozače očekuje mokar kolovoz, dok na pojedinim putevima ima raskvašenog snega na kolovozu, saopštili su jutros Putevi Srbije.

Izvor: Tanjug

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments