Posle jednogodišnjeg testiranja u šest država, kompanija Fejsbuk došla je do zaključka da ova promena samo šteti  toj društvenoj mreži.

Adam Moseri, glavni šef za News Feed, izjavio je u svom blog postu da je istraživanje pokazalo kako su korisnici bili manje zadovoljni iskustvom koje obuhvata korišćenje dva News Feed-a, standardni i Explore Feed, namenjen za pretragu vesti i marketing.

Prvobitna ideja je bila da se olakša korisniku da dođe do novog i interesantnijeg sadržaja, ali se u praksi pokazalo da je test dodatno otežao kretanje kroz samu platformu. To je izazvalo nezadovoljstvo kod mnogih korisnika.

Podsetimo da se istraživanje sprovodilo u Šri Lanci, Boliviji, Slovačkoj, Gvatemali, Kambodži i Srbiji.

“Uvek ćemo se truditi da pronađemo nove načine u spajanju objava sa ljudima kojima će te objave najviše značiti, ovo istraživanje nam je dalo neprocenjive informacije o tome kako da ovaj zadatak ispunimo” – Zaključio je Moseri.

Autor: nsuzivo.rs/Lale

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
fcky
02/03/2018 14:53

Dobro su se i setili, slepci, ne znam sta mi je gore – newsfeed sa cestitkama za rodjendan od pre 3 meseca ili explore feed koji daje najpopularnije postove bez obzira na filtere…