Iako većina nas obožava te tehnološke spravice za koje nismo sigurni ni za šta služe, tokom 2017. godine, osmišljeno je nekoliko veoma čudnovatih i ne tako potrebnih, ali svakako veoma zanimljivih gežeta. Ovo su neki od njih.

Češljaj na Internet pogon

Kompanije “L’Oréal”, “Nokia” i “Withings” udružile su snage i osmislile električnu četku za kosu koja uz pomoć mobilne aplikacije češlja vlasi i pritom ih ne oštećuje. Ovaj češalj košta oko 200 dolara.

Vakum cipele

Japanska firma “Denso” osmislila je cipele koje usisavaju prljavštinu i umesto u cipelu, otpremaju je u posebno skladište na đonu koje posle vlasnik ovih cipela mora da prazni. Zasad, u pitanju je prototip, ali čisto sumnjamo da će ove cipele ikada biti u prodaji.

Razvrstač đubreta

Francuska kompanija “Uzer” osmislila je gedžet koji skenira smeće i tako sprečava u pogrešnoj nameri one koji ne žele da recikliraju. Zasad, na našoj listi, ovo je najkorisnija spravica.

Maska koja umanjuje ton

“HushMe” osmislio je slušalice koje su povezane sa maskom koja utišava ton osobe koja priča telefonom, a u isto vreme osoba sa druge strane čuje sasvim dobro. Izum je idealan za one ljude koji odluče da telefoniraju u pošti, autobusu ili na poslu. Ovime, neće ometati druge ljude.

Bolje iskustvo virtualne realnosti

VR naočare već imamo, a sada, uz sam osećaj da smo na nekom drugom mestu, moći ćemo da iskusimo i pokrete, zahvaljujući “hiperodelu” sa stimulatorima koji pomeraju ruke i noge.

Pametna ogrlica za pse

Ova ogrlica deo je proizvodnje “Jagger and Lewis”, a ona zapravo detektuje promene raspoloženja kod pasa kako bi vlasnik na vreme otkrio da li njegov ljubimac ima neku bolest.

Električna daska za surfovanje

Daska za surf, koja može da dostigne brzinu od 24 kilometara na čas, delo je “Swagtrona”. Samo se nadamo da baterije nisu podložne zagrejavanju, kao što je slučaj sa njihovim skuterima.

Pametna četkica za zube

Uz električnu četkicu, sada imamo i onu koja prati navike u pranju zuba svog vlasnika i čisti mnogo dublje nego regularna četkica za zube. Ovaj izum osmislili su umovi iz “Kolibree” kompanije.

Foto: Instagram

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments