Malo dizajnerske magije i stara lokomotiva iz Srbije postali su hit na internetu.

Virtuelni model električne lokomotive (441-316 [UE4]), napravljen u raskošnoj 3D sceni renderovanoj pomoću Unreal 4 engine-a, postao je hit na internetu, nakon što je rad Vladimira Lepotića, objavljen na Unreal zvaničnom Instagram profilu.

 

Lokomotiva, koja je i danas u upotrebi širom Srbije dobila je veliki broj pozitivnih komentara i postala jedna od najlajkovanijih objava profila, koji prati gotovo milion korisnika, kako zbog kvalitetnog rada, tako i zbog samog izbora objekta, koji je digitalni umetnik predstavio.

Kompletan opis i prateću dokumentaciju rada možete da pronađete na ARTStation adresi, gde je okačena i galerija slika.

Konstruktor lokomotive je ASEA iz Švedske, a licencu za proizvodnju preuzela je zagrebačka fabrika Rade Končar 1970. godine u saradnji sa MIN kompanijom iz Niša.

Na prednjem delu ove lokomotive se i dalje nalazi logotip Jugoslovenskih železnica, koji je u međuvremenu dorađen tek velikim crvenim krugom tj. slovom S, kako bi se dobio logotip Železnice Srbije.

Lepo je videti da lokomotiva, koja je nekad, pa i ne tako davno vukla kompozicije putničkih (a sada najčešće teretnih) vagona, kojima smo mnogi od nas često putovali, oživela u virtuelnom svetu ovako moćna i lepa.

smartlife.mondo.rs/nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments