Foto: theverge.com

Poznati proizvođač dronova DJI predstavio je naslednika popularnog Mavik Pro. Ovaj kompaktni, ali moćan dron, osvojio je mnoge. Sada u podjednako malom pakovanju stiže Mavik 2, boji i sposobniji od svog prethodnika.

Novi Mavik 2, na tržištu će se pojaviit u dve varijacije. Prvi je Mavik 2 Zum, sa 2x optičkim zumom. Drugi je za 200 dolara skuplji, ali i bolji Mavik 2 Pro, sa izvanrednom Haselblad kamerom i velikim senzorom.

Oba drona beleže 4K, a poseduju i 8GB interne memorije, naravno tu je i neizostavni slot za mikro SD karticu. Mavik 2, u obe varijacije, u stanju je da leti do 31 minut sa jednim punjenjem. Novi moćni mališan iz DJI-a, tiši je nego ikad, uzimaju u obzir da je razvijen na osnovu poslednjeg izdanja svog prethodnika.

Mavik 2 opremljen je sa čak 10 senzora koji imaju funkciju detekcije predmeta u okolini, tako je ovaj dron u stanju da samostalno izbegne prepreke.

Foto: theverge.com

Mavik 2 Pro

Spoj Haselblad kamere i jednog od najpopularnijih dronova, nije iznenadio jedino dobre poznavaoce situacije u kojoj je upravo DJI kupio većinski paket akcija popularnog proizvođača kamera.

Poznato je da potpisivanje kamere od strane renomiranih proizvođača, često ne garantuje napredak u kvalitetu fotografije i video zapisa. Zapravo, ovo je vrlo česta pojava prisutna u svetu mobilnih telefona ali i dronova. Međutim, ovog puta učinak Haselblada nije se zaustavio samo na nalepnici na sočivu kamere. Kvalitet je očigledan, a Mavik 2 Pro je dokaz da je saradnja dva brenda odličan spoj.

Kupovina Mavik 2 Pro drona, biće izbor onih kojima je kvalitet bitna stavka. Pro je opremljen sa CMOS senzorom od 1. inča i 20 megapiksela. Isti senzor nalazi se u većem i skupljem Fantom 4 Pro dronu.

Foto: theverge.com

Mavik 2 Zum

Kod ove varijacije akcenat je na višestranosti. Iako opremljen manjim senzorom, Zum nudi mogućnost optičkog zumiranja sa početnih 24 mm na 48 mm. Beleži manje fotografije, sa svoji 12 megapiksela, ali je DJI kupcima ovog drona ponudio opciju “super rezolucije” pomoću koje Zum beleži 9 fotografija i spaja ih u jednu veću.

Iz kompanije DJI poručuju da je temeljno osvežen i softver koji koristi Mavik 2. Najviše napora uloženo je u opcije praćenja subjekta i detekcije prepreka. Mavik 2 Zum u SAD-u koštaće 1.249 dolara, dok će Pro verzija biti 1.449 dolara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments