Foto: youtube
U izveštaju piše da Blizzard priprema značajne novine za Warcraft franšizu tokom 2022. godine, posebno za World of Warcraft i Hearthstone, a ističe se da po prvi put stižu i igre za mobilne telefone.

 

Activision Blizzard je u sklopu izveštaja za poslednji kvartal 2021. godine objavio i da Warcraft za mobilne uređaje stiže tokom 2022. godine, što je obradovalo sve ljubitelje igre.

Izvršni direktor Bobi Kotik je još pre godinu dana obavestio investitore da developeri rade na nekoliko Warcraft mobilnih verzija, a u pitanju su besplatne igre koje su već tada bile u finalnim fazama.

Još uvek se čeka na detaljnije informacije o novim igrama, te tačne datume lansiranja, pa nije potpuno jasno da li plan uključuje sve mobilne verzije na kojima se radilo, ili samo odabrane.

U izveštaju piše da Blizzard priprema značajne novine za Warcraft franšizu tokom 2022. godine, posebno za WOW i Hearthstone, a ističe se da po prvi put stižu i igre za mobilne telefone.

Warcraft mobilnim igrama se šuška još od 2017. godine, a 2018. je stigla i zvanična vest da kompanija radi na mobilnoj verziji koja podseća na Pokemon Go, što verovatno znači da je uključena i proširena stvarnost. Angažovan je isti tim koji je napravio mobilnu igru Diablo Immortal, a mnogi su se obradovali tome, budući da bi jurnjava za Warcraft junacima bila više nego zabavna.

Warcraft univerzum je prvi put predstavljen u Warcraft: Orcs & Humans 1994. godine, a ljubitelji bi u igri uskoro mogli da uživaju i preko pametnih telefona. Iako postoji već skoro trideset godina, te uprkos velikoj popularnosti mobilnih igara, Blizzard Entertainment do sada nije stvarno kročio na ovo polje.

Sredinom prošle decenije se doduše pojavila besplatna igra Hearthstone za iPhone i Android, koja je bazirana na Warcraft franšizi, ali nije reč o RPG igri kao na računarima, već o sakupljanju karata. Novi mobilni naslovi bu to uskoro mogli da promene, te da donesu iskustvo na koje smo navikli, dakle RPG za mobilne uređaje.

smartlife.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments