Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prostor između Kineske četvrti, Češkog magacina i Studentskog doma „Nikola Tesla” uskoro će biti pretvoren u park za ekstremne sportove, s obzirom da su radovi u završnoj je fazi.

Poligoni će biti namenjeni korisnicima različitih godina i interesovanja, a, kako je svojevremeno objašnjeno, želja nadležnih je da kroz taj projekat podrže ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Poligon za biciklizam, u obliku srca/slova M, zamišljen je kao kombinacija isturenih krivina, s tim da će ta staza biti duga 47 metara. Osim za bicklizam, poligon će biti pogodan i za vožnju rolera, skejtborda, trotineta, ali će moći da ga koriste i osobe u invalidskim kolicima.

U okviru „parkur” parka za rekreaciju, dimenzija 14×17 metara, sa sigurnosnom zonom površine 238 kvadrata, biće postavljena oprema poput prečke za preskakanje, lopte za preciznost, „pauk” kaveza, vratila, osovine za ravnotežu, penjalice, grede…

Slobodni prostor će, kako je objašnjeno, biti ozelenjen i opremljen urbanim mobilijarom, tako da novi sadržaji budu uklopljeni u ambijent.

Reč je o gotovo 30 miliona dinara vrednoj investiciji koja se realizuje po sistemu „ključ u ruke”.

dnevnik.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Azog
29/12/2022 13:04

E, pa, ovom gradu definitivno nije stalo do Biblioteke Matice srpske! Nije dovoljno što se banda ionako okuplja oko Češkog magacina gde BMS drži pola fonda nego još moraju dodatno da ih privuku ovim skejt parkom! A kada ta banda spali Češki magacin grad bi morao da plati odštetu prema kojoj bi ona koju su platili Deviću bila tek kap u moru! Sram Vas bilo, kradonačelniče!!