NAJNOVIJE VESTI NA DAN 20.6.2023. godine – NS NEWS (VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs/Ilustracija

Emisije “NS News” obuhvata najnovije vesti i dešavanja u Novom Sadu i okolini

U nastavku donosimo današnje najnovije teme ukratko, a za kompletan sadržaj pogledajte video ispod.

1. SANACIJA POSLEDICA IZLIVANJA: Kupanje strogo zabranjeno
Nakon izlivanja 35.000 litara nafte, hitnom zajedničkom akcijom “Vode Vojvodine” i “Srbijavode” započeta je sanacija i sve druge potrebne procedure kako bi se što brže i delotvornije otklonila sva zagađenja, naftna mrlja iz reke i sve štetne posledice. Kupanje na Štrandu je strogo zabranjeno, a uvedena je privremena preporuka da građani ne koriste ni ostale gradske plaže za sportsko-rekreativne aktivnosti. Ova nezgoda neće uticati na kvalitet pijaće vode.

2. PRVI KRUŽNI TOK: Projekat vredan 343 miliona dinara
Novi Sad je dobio prvi turbo kružni tok u Srbiji, po ugledu na Holandiju. Radovi su završeni dva i po meseca pre roka, a Pokrajina je iz svog budžeta izdvojila 150 miliona, a Grad Novi Sad 193 miliona dinara za realizaciju ovog projekta. Preostalo je da se postavi još nekoliko stubova javnog osvetljenja i obavi deo radova ispred Naučno-tehnološkog parka, što neće uticati na odvijanje saobraćaja.

3. NOVA FAZA: Izgradnja stubova se privodi kraju

Radovi na pomoćnoj konstrukciji koja je neophodna za izgradnju stubova novog mosta se privode kraju. Istovremeno, na bačkoj strani grada se intenzivno radi na raščišćavanju i pripremi terena za ovaj veliki projekat.
Najnoviji novosadski dunavski most, osim drumskih kolovoznih traka, imaće i posebno dizajnirane biciklističke i pešačke staze. Sa osnovnom dužinom od 880 metara, ukupna dužina mosta će premašiti dva kilometra, a njegov zadatak biće da poveže novosadski Bulevar Evrope sa budućim Fruškogorskim koridorom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti