Novi vrtić za Novi Sad: Evo kako napreduju radovi na objektu za mališane sa Grbavice i Adamovićevog (FOTO)

Foto: Gradske info

Novi Sad će na Grbavici do kraja godine dobiti još jedan vrtić, a kako teku radovi na novom objektu PU „Radosno detinjstvo“ pogledajte na fotografijama u tekstu.

Radovi na parceli nekadašnje policijske stanice, na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kolo srpskih sestara, započeti su u februaru.

„Predviđeno je da radovi na izgradnji, za koje iz budžeta Grada izdvajamo 298 miliona dinara, budu završeni do kraja ove godine“, rekao je gradonačelnik Milan Đurić prilikom polaganja kamena temeljca.

Novi vrtić, očekuje se, otvoriće i oko 20 novih radnih mesta za vaspitače i drugo osoblje.

Objekat na kom su radovi već odmakli proteže se u obliku ćiriličnog slova G i raspolaže sa 1.324 kvadrata podeljenih na dva nivoa, prizemlje i prvi sprat,

Na samom uglu do raskrsnice nalaziće se dvorište sa zelenilom i igralištem, na lokaciji gde je i pre početka radova bilo igralište.

Za obrazovanje je u 2023. godini iz gradskog budžeta izdvojeno 6,82 milijardi dinara. Od te cifre 750 miliona dinara izdvojeno je za besplatan boravak u državnim vrtićima, pomoću čega 17.360 mališana u Novom Sadu ide u vrtić potpuno besplatno.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Taki
04.09.2023 06:49

Raduje me ova vest, samo gde će se parkirati zaposleni i roditelji kada dolaze po decu. Tamo je haos.

Gost
Roditelj
04.09.2023 12:12

Zašto ne objavite informaciju. Koliko dece nije primljeno u Vrtiće. Primljena 1/3 prijavljene dece, više od 3500 dece nisu primljena.
Treba Novom Sadu jos 150 ovakvih vrtića.

Povezane vesti