OGLASILA SE KOMPANIJA ZBOG URUŠAVANJA ZGRADE “VODOVODA”: Evo šta ističu u saopštenju

Foto: Vodovod i kanalizacija

Nakon jučerašnjeg urušavanja upravne zgrade “Vodovoda i kanalizacije”, oglasil se i firma Wolf Invest d.o.o, koja zida stambenu zgradu na adresi Masarikova ulica 13 i 15.

Oni su u saopštenju istakli da trenutno imaju otvoreno gradiliste na ovoj adresi, za koje poseduju svu potrebnu dokumentaciju, kao i pravosnažnu građevinsku dozvolu za izgradnju objekta.

-U svim segmentima Wolf Invest d.o.o. uvek angažuje najbolje izvođače, stoga je za izvođenje grubih građevinskih radova odabrana firma Big point gradnja d.o.o., firma sa višedecenijskim iskustvom, koja trenutno izvodi radove na zaštiti susednih objekata.
S obzirom na to da su susedni objekti jako stari, prvo su ojačani njihovi zidovi tako sto je na njih postavljena armaturna mreža i izmalterisani su cementnim malterom. Naredna faza zaštite, koja se trenutno izvodi je izrada kampada, koja predstavlja produživanje temelja susednih objekata do nivoa iskopa objekta koji se gradi. Kampade se rade po projektovanoj šemi iz više delova širine do 1 metra. Na ovoj lokaciji jedan od susednih objekata je i stara zgrada JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad, ispod koje je već urađena polovina potrebnih kampada. U toku jučerašnjeg dana (10.08.2023.) izvodili su se radovi na još jednoj i prilikom iskopa, pošto je tlo od peska, došlo je do vrlo malog odrona koji je bio ograničen već urađenim kampadama. Kao i uvek radi se planski po utvrđenoj šemi tako da nije došlo do narušavanja statike, kao ni do štete na objektu JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad,što se može utvrditi uporedbom sadašnjeg stanja sa stanjem koje je evidentirao sudski veštak pre pocetka svih radova.
lz visoke predostroznosti, radnici gradilišta zamolili su zaposlene JKP Vodovod i kanalizacija Novi Sad, (sa kojima od prvog dana Wolf Invest doo ima najbolju moguću saradnju) da za svaki slučaj napuste objekat, dok se rad na navedenoj kampadi ne završi. Pretpostavljamo da su se radnici u takvoj situaciji uplašili, stoga su pozvali policiju, medije kao i građevinsku inspekciju koja nije imala primedbe na radove.
U toku istog dana završena je i ta predmetna kampada, tako da je sada praktično sve sanirano i objekat JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad je bezbedan za njegovo dalje korišćenje.
Svako ko želi moze videti da objekat JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad, stoji na svom mestu bez ijednog oštećenja nastalog zbog radova na objektu u Masarikovoj ulici 13-15, čiji je investitor Wolf Invest d.o.o. – navodi se u saopštenju ove firme.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti