Čečenski lider Ramzan Kadirov pozvao je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se izvini Vladimiru Putinu, prihvati sve zahteve Rusije i zatraži oproštaj, naglasivši da će samo tako spasti svoju zemlju. Kadirov je putem Telegram aplikacije objavio video svojih ratnika i vojne opreme te napisao sledeće.

 

U Groznom je, prijatelji moji, održan veliki skup na kojem je više od 12.000 boraca izrazilo punu spremnost da izvršava zadatke bilo koje složenosti po naređenju Vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije, predsednika Ruske Federacije Vladimir Putina.

https://twitter.com/new_wer1/status/1497562479127416835

Inače, iz današnje situacije u Ukrajini vidimo da se tamo sklonilo dosta terorista.
Među njima su i oni koji su u Čečeniji ubijali našu braću, sestre, žene, decu i starce, a potom pobegli od odgovornosti u Evropu pod okriljem raznih specijalnih službi.

Zvanično izjavljujem da će upravo čečenski borci proći kroz najtoplije tačke Ukrajine. Prikazani su mi neki spotovi u kojima nas nacionalisti izazivaju. Izjavljujem, ako želite da nas upoznate, sa zadovoljstvom vas pozivamo da se nađete tamo.

Foto: Printscreen

Prijatelji, moramo biti spremni na sve da osiguramo bezbednost naših naroda. Eliminisali smo terorizam u našem regionu. Štaviše, to nisu bili prosti banditi, već obučeni od jakih državnih institucija raznih zemalja. Oni su poznavali taktiku i strategiju ratovanja,
govorili su ruski i bili su poslati da unište Rusiju preko Čečenske Republike. Bili su to predstavnici više od 50 zemalja sveta.

Siguran sam da ćemo narednih dana slaviti oslobođenje višemilionskog stanovništva Ukrajine od nasilja i ubistava. Punih osam godina Bandera je ubijao građane dveju republika – DNR i LNR. I niko na to nije obraćao pažnju. Kada je Rusija odlučila da se odupre ovim nacistima i teroristima, ceo svet je ustao protiv naše države.

Pa ipak, apelujem na još uvek predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.
Pozovite predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, zamolite ga za oproštaj,
učinite to zarad očuvanja Ukrajine i njenog naroda, idite na sve uslove koje Rusija traži. Ovo će biti najbolji korak za vas da sačuvate obraz.

 

Ceo video pogledajte ovde:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments