Počela “Fijakerijada” u Kaću: Ljubitelji konja udružili svoje snage i pokazali da neguju tradiciju i običaje (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad

Član Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam Milovan Amidžić prisustvovao je otvaranju manifestacije „Fijakerijada 2023″. Manifestaciju koja se prvi put održava u Kaću organizovalo je Udruženje ljubitelja konja „Stari fijaker” iz Kaća, uz podršku Grada Novog Sada.

– Zahvaljujući Udruženju ljubitelja konja „Stari fijaker” i njihovoj ljubavi prema konjima i entuzijazmu koji su uložili u održavanje ove manifestacije, imamo priliku da pokažemo kako se neguju tradicija i običaji i kako da se ta ljubav prenese na mlađe generacije. Grad je prepoznao značaj ove jedinstvene manifestacije sa ciljem da doprinese očuvanju kulturnog nasleđa i fijakerske tradicije, po kojoj je Kać poznat. Grad Novi Sad će uvek podržati manifestacije koje doprinose bogatstvu kulturno umetničke baštine i lepoti različitosti, kao i razvoju turističke ponude grada i okoline – rekao je Milovan Amidžić.

Foto: Grad Novi Sad

Posetioci „Fijakerijade” će imati priliku da pored zvaničnog programa koji obuhvata vožnju zapregom, dvopregom, četvoropregom i višepregom, uživaju i u revijalnom delu vožnje u krug, a nakon toga predviđen je raznovrstan muzički program.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti