Đorđe Krstić - Alegorija na I i II srpski ustanak, foto: Galerija Matice srpske

Galerija Matice srpske  biće otvorena za publiku u redovnom terminu tokom predstojećih državnih praznika.

Radno vreme Galerije Matice srpske:

četvrtak, 15. februar od 10 do 20 sati (besplatan ulaz)

petak, 16. februar od 10 do 22 sata (besplatan ulaz)

subota i nedelja, 17. i 18. februar od 10 do 18 sati.

Takođe, povodom Dana državnosti Republike Srbije, U petak  16. februara 2018. godine u 18 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, biće odražano stručno tumačenje Srpska državnost i vizuelna kultura XIX veka na primeru dela iz stalne postavke Galerije Matice srpske. Kustos Galerije Stanislava Jovanović predstaviće umetnička dela XIX veka koja odslikavaju značajne istorijske događaje i ličnosti u kontekstu stvaranja srpske države.

U subotu 17. februara 2018. godine od 11 do 12.30 sati, biće održana kreativna radionica za decu Jedan stari, drevni gradDeca će, ovog puta sa Maticom Sveznalicom putovati kroz vreme, ali i kroz prostor. Slika Nadežde Petrović Pompeji uvešće najmlađe posetioce će uvesti u čudesan svet antičke kulture, umetnosti i mitologije.

U kreativnom delu radionice, deca će imati priliku da se kroz slikanje temperama upuste u kolorističku igru. Svako od njih će dobiti po jednu fotografiju sa pejzažem ili panoramom grada koje će preneti na papir sa mnogo boje i umetničkog poleta.  Radionice subotom su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice je 150 dinara.

Pored radionice, posetioce 17. februara očekuje  i kustosko tumačenje kroz stalnu postavku Galerije Matice srpske u 13 i  17 sati.

 

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments