Foto: mondo.rs
Aktivirajte Samsung Secure Folder i zaštitite svoju privatnost od radoznalih očiju.

S obzirom da se proizvođači Apple i Android telefona neprestano međusobno nadmeću, jaz između korisničkog iskustva ova dva tabora se poslednjih godina samo smanjio. Danas je poređenje iPhone i Android uređaja veoma nijansirana stvar.

Nije neuobičajeno videti korisnike iPhone telefona koji traže da Apple unese neke Android funkcije na iPhone i obrnuto. Jedan takav primer je mogućnost kreiranja bezbedne fascikle na Samsung uređajima.

Ako želite da određene fotografije, video zapise ili bilo koju vrstu datoteke ili aplikacije sačuvate od radoznalih očiju, postavljanje bezbedne fascikle je prilično izvodljivo rešenje. Implementacija nije baš tako elegantna kao nešto što biste videli Apple uređajima, ali to ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje.

Foto: mondo.rs

Kako napraviti bezbednu fasciklu

Da biste napravili Secure Folder na svom Samsung uređaju, otvorite Settings, a zatim dodirnite Biometrics and security. Odatle izaberite opciju Secure Folder.

Kada to uradite, imate opciju da podesite koju vrstu bezbednosti želite da koristite za zaštitu fascikle. Na primer, možete podesiti PIN, koristiti lozinku ili čak postaviti pattern. Takođe je moguće koristiti autentifikaciju otiskom prsta kako biste otključali svoju bezbednu fasciklu.

Kada to uradite, možete da dodajete aplikacije ili datoteke u bezbednu fasciklu, koja bi trebalo da se pojavi na početnom ekranu i ekranu aplikacija. Odavde, sve što treba da uradite je da otvorite fasciklu, pritisnete “plus” ikonicu i izaberete “Add Apps”. Isti postupak možete koristiti za dodavanje izabranih datoteka u fasciklu, tako što ćete dodirnuti tri vertikalne tačke.

“Kada aplikaciju koju ste već instalirali na telefonu premestite u bezbednu fasciklu,kreira se kopija aplikacije.Moći ćete da se prijavite na kopiju aplikacije u bezbednoj fascikli koristeći nalog koji se razliguje od originalne verzije.Ako želite da imate aplikaciju samo u bezbednoj fascikli, moraćete da deinstalirate verziju aplikacije sa ekrana aplikacija” , objašnjava Samsung.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments