Šta Novosađani misle o PREDLOGU UVOĐENJA POREZA NA PSE: Ko je voljan da plati i šta će ovo doneti kućnim ljubimcima? (FOTO/VIDEO/ANKETA)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Prethodne nedelje javnost je uzburkala informacija koja je stigla iz Kinološkog saveza Srbije, a tiče se uvođenja poreza na pse. Šta Novosađani misle o tome i šta su sve spremni da urade za svoje kućne ljubimce pitali su ih reporteri portala NS Uživo

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ko voli pse taj će ih i udomljavati, o tome svakako ne odlučujemo mi nego neko drugi, tako da biće kako bude – rekao nam je jedan penzioner.

– Čuo sam da će taj porez biti jeftin, oko 1000 dinara godišnje, ali ja ću za mog psa dati koliko god je potrebno. Ukoliko bude tako i ako pare budu išle u azile, spreman sam da dodam još jednu nulu na taj iznos – rekao je naš sagovornik.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Mnogi nisu znali razlog zbog čega je donet ovaj predlog, a nakon što su saznali da je zbog velikog broja napada pasa u poslednje vreme, kako na odrasle tako i na decu, oni odgovaraju:

– Nisam čuo za to, a i znam da ljudi namerno to rade samo da bi dobili spor i izvukli neke pare. Dovoljna im je samo jedna ogrebotina da bi rekli kako ih je na ulici napao pas, a ja lično ne znam nikog kome se to dogodilo, ali je zato mnogo njih na osnovu toga napunilo novčanik – zaključuje sugrađanin.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Još jedna vlasnica dva psa istakla je kako ne misli ništa pozitivno o ovom predlogu, ali bez obzira na to kolika će suma biti, odlučna je da plati jer svakako ne planira da ih izbaci na ulicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti