Foto: Grad Novi Sad

Nedavno smo pisali o stanju u kome se nalazi Gradsko saobraćajno preduzeće, a u okviru ovog članka imali ste priliku da pogledate intervju sa Obradom Tepićem, predsednikom sindikata ”Nezavisnost” koji okuplja zaposlene u GSP-u.

Podsetimo, naš sagovornik napominje da ovo preduzeće čeka teška godina u kojoj će se GSP gotovo neminovno oprostiti od velikog broja iskusnih vozača, koji usled malih plata i generalno nepovoljnih uslova, sigurnije rešenje za finansijsku održivost svojih porodica, traže u državama EU, kao vozači kamiona.

Naš pratilac I.B. danas nam je skrenuo pažnju na fotografiju koja je ponovo u fokus stavlja ovo preduzeće i vrh njegove uprave. Na priloženoj fotografiji, nalazi se direktor GSP-a, Milan Stanivuković Arči. Pomenuta fotografija nastala je prilikom obilaska radova na novoj muzičkoj školi. Naš pratilac, blizak zaposlenima u ovom preduzeću, ističe da se obilazak radova odigrao u sredu, 3. januara oko 11 časova.  U poruci koju nam je uputio, zatražio je od nas da postavimo javno pitanje: ”Zašto direktor jednog preduzeća, za vreme radnog vremena, obilazi objekat koji nema nikakve veze sa firmom na čijem se čelu nalazi?!”

I dalje bez reakcije gradske vlasti

Da smo na tragu problema u kome se Gradsko saobraćajno preduzeće nalazi, govori i činjenica da se do sada niko iz gradske vlasti nije oglasio u vezi sa ovom temom.

Uzimajući u obzir da je GSP u vlasništvu grada Novog Sada i da kao takvo ima monopol na tržištu, u najvećem interesu je gradonačelniku Milošu Vučeviću i njegovim saradnicima u lokalnoj vlasti, da se na mestu ovog preduzeća nađe kadar stručan i sposoban da ovo saobraćajno preduzeće vrati na pravi put.

Autor: J.D.

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Izvrsni
08/01/2018 21:21

Veca bi vest bila da je Arci dosao u GSP ..posto doticni inace ni ne dolazi na posao danima … ispitajte i to

rrr
18/01/2018 14:10

pa pegla bb