Претрага
Претрага
Close this search box.

(FOTO) Porušen kultni bife “Čep”

Poznati Novosadski bife “Čep” porušen je danas, nešto pre 11 časova. Rušenje objekta deo je priprema za izgradnju nove atraktivne višespratnice.

SUR “Čep”, nalazila se u jednoj od poslednjih prizemnih kuća u ovom delu Novog Sada, tačnije na adresi Ognjena Price 1, u maloj ulici koja se proteže do ugla sa Ćirpanovom.

Kultni bife, svoja vrata otvorio je 1991. godine. Radmila i Nikola Markov, vlasnici bifea vodili su ovaj ugostiteljski objekat punih 27 godina, a za to vreme Čep je postao mesto koje su posetile generacije Novosađana.

Za mnoge, bio je jedan od retkih autentičnih bifea. Tokom svih godina rada, ovaj lokal renoviran je samo jednom, ali upravo su izgled i nostalgični detalji, bili sastavni deo njegovog duha.

Pre mesec dana bračni par Markov odlučio je da je došlo vreme da “Čep” okrene poslednju turu svojim gostima. Na mestu nekadašnjeg bifea, biće izgrađena moderna višespratna zgrada, koju realizuje građevinsko preduzeće City Gradnja.

Renderi objekta su već dostupni javnosti, a prema informacijama, nova zgrada biće organizovana na sledeći način: suteren + prizemlje + 4 sprata + potkrovlje. U dnu objekta nalaziće se veliki lokal, dok će spratovi biti namenjeni za stambene jedinice i poslovne prostore tihih delatnosti. Na poslednjem nivou nalaziće se tzv. penthaus, sa velikom terasom i pogledom na uži centar grada. U sklopu projekta predviđeno je i 16 garažnih mesta za buduće stanare.

 

Budući objekat na mestu nekadašnjeg bifea “Čep” Foto: City Gradnja

POGLEDAJTE: Bife “Čep” na listi najboljih kafana u epizodi Državnog posla

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti