Foto: pixabay.com

Organizovano planinarenje na Popovici biće održano sutra, 6. oktobra sa početkom u 15 i 30 časova.

“Planinarenje predstavlja upražnjavanje aktivnog odmora, obnavljanje pozitivne energije, upoznavanje prirodnih lepota, jačanje izdržljivosti i volje. Planinari će usvojiti skup načela planinarske etike koja se zasnivaju na humanizmu i pomaganju drugima. Hodaće se tempom prilagođenim najmanje spremnom učesniku, uz obavezni predah i odmor. Pored savladavanja osnovnih tehnika planinarenja, učesnici će se upoznati sa i sa osnovama pružanja prve pomoći s obzirom da će u pratnji učesnika biti osoba iz Crvenog krsta stručan za edukaciju iz ove oblasti. Aktivnosti realizuju profesori sa Fakulteta za sport i fizičku kulturu iz Novog Sada”, navode organizatori planinarenja organizacija Aktiv NS.

Organizacija Aktiv NS uz podršku OPENS2019 i u partnerstvu sa udruženjima Eko kurir i Super aktivan, realizuje projekat Aktivni sa stilom Projekat ima za cilj pre svega promociju zdravih stilova života među mladima u Novom Sadu. Konkretne aktivnosti su usmerene na razvijanje ekološke sveste, promovisanje biciklizma, planinarenja, orijentiringa i fizičkih aktivnosti u prirodi, kao i promociji bezbednog ponašanja u saobraćaju među mladima.

Svi građani su pozvani, a ova aktivnost je naravno besplatna. Okupljanje učesnika je na okretnici GSP-a na Popovici u Sremskoj Kamenici, u 15 i 30 časova. Autobus GSP-a broj 74 koji ide do Popovice, u subotu polazi u 15 i 15 sa Železničke stanice po redu vožnje i njime je najzgodnije doći.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments