Ljubica Granula preminula je 03. novembra posle duge i teške bolesti. Sahrana će biti održana u utorak, 05. novembra u 13 časova na groblju na Trandžamentu, u Ulici Dunavske divizije bb.

Koz prostorije udruženja prošle su generacije, iako mnogi “Kod Ljubice i Marka” oslovljavaju kao kafanu, Ljubica je snažno insistirala da se ovaj kultni objekat smatra studentskim udruženjem.

Svoje goste nazivala je svojom decom, pružajući im poštovanje kakvo se retko sreće. Osećaj respekta bio je uzajaman. Vikend druženje u prostorijama “Kod Ljubice i Marka” neizostavno je podrazumevalo konzumiranje alkohola, a iz velikog poštovanja prema Ljubici niko od gostiju sebi nije dozvolio da preteruje u svom veselju.

Arhimandrita Jovana Rajića 9, bila je adresa dobre energije, glasne pesme, prijateljstva i ljubavi. Retke nesuglasice gostiju rešavale su se turom pića, a garant prijatne atmosfere bila je upravo Ljubica. Bezbroj rođendana, položenih ispita i diplomskih slavlja obeleženo je kod Ljubice i Marka.

Teta Ljubica, kako su je mnogi zvali, bila je pravi domaćin. Neretko je ostajala sa svojim gostima i do jutarnjih sati, poštujući njihovu želju za dobrim provodom. Njena ljupka i nenametljiva pojava ostaće u sećanju svih nas, njene dece.

Na Fejsbuk stranici studentskog udruženja “Kod Ljubice i Marka” administrator stranice podelio je njenu oproštajnu poruku. Prenosimo je u celosti:

“Mila moja dobra, časna, poštena i pametna deco, opraštam se od svih vas teška srca, vi ste mi poslednjih godina značili toliko – gotovo kao moja rođena deca, nekada i više, obzirom da smo se razumeli. Osećam prema vama duboku ljubav i poštovanje. Vi ste najzdravije jezgro, bogatstvo ove zemlje i vi ćete je vratiti na noge!!!

Opraštam se od Marije, čoveka, ne čoveka – ljudine, genija jednostavnog, dobrodušnog, plemenitog. Opraštam se od moje Tijane, zdravog, poštenog čoveka, sa velikim srcem i empatijom prema svim ljudima. Opraštam se od mog Kumčeta, moje desne ruke, opraštam se od Uzelca, preduzimljivog, ova družina je sve ove godine uživala u izboru njegovog ,,didžejisanja”, neizmernog prijatelja, kao i od mog Miloša Ljubanića, plemenitog, vrednog i odanog, od Isisa, Darka, Jovane i Miroslava, Dragane, Barbare, Taše i Slobodana sa kojima smo to što jesmo.

Opraštam se od Pavla i njegove grupe, kulturne i odmerene Mire, divne družine, koji su mi bili velika podrška i pomoć. Njihovo poštenje i pouzdan odnos prema kući su za poštovanje. Opraštam se i od mog Bosketa, sa kojim sam bila u najvećoj svađi, jer njegov ,,pjevački dar” prevazilazi moje ,,pjevačko” obrazovanje. Opraštam se i od naših upečatljivih: Čičića, Orlovića, Tamare, Zoke i ostalih. Opraštam se i od Đuke, žao mi je što nisam izdržala, da u Pragu pronađe lek za rak i donese nam ga. Sigurna sam da hoće i da će neka Ljubica kasnije biti izlečena. Opraštam se i od cele grupe Vučićeve, dobronamerne i grlate, dobrodušne: Pinča, Raše, plemenitog Nemanje, Nebe i ostalih. Opraštam se od Vukovljeva i svih ostalih, jer svi zajedno ste jedno veliko . Tu su i Garabandić i njegova grupa, kao i Junior i Juniorovi, Anje i ostalih. Takođe se opraštam od Markovića, Koste, i ostalih inženjera iz te grupe i duboko sam ponosna što su i takvi ljudi sve vreme do završetka studija pa i kasnije deo nas. Krsman, Nemanja i njihove devojke, kao i svi ostali građevinci, inženjeri, važni u našoj kući, kao i oni koji još nisu završili, još su deo nas.

Žao mi je što je bolest uzela maha i što mi je oduzela sreću da budem sa svima vama.

Tu je Bijeljinska grupa, družina Stefana Jovića, arhitekte sa velikim srcem, uz koje je boraviti pravo uživanje i sreća.

Opraštam se i od Stefana Potkonjaka i njegovog okruženja, kao i od Filipa i Stefana Dačevića, Pavlice, Jelene Labus i svih ostalih iz te grupe, koji su dugi niz godina bili pravi članovi udruženja u dobru i zlu.

Kad kažem zlo, mislim na zlonamerne i nepravedne milicijske prijave, no, svejedno oprostili smo im.

U poslednje vreme tu nam je i Igor – pevač i njegov brat, koji dopunjavaju ovaj mali kolektiv i koji su deo nas.

Opraštam se teška srca i od Zeta i Zetinice, ministra i magistra.

Opraštam se i od svih drugih: Bojkića, Grubača, Kove, Dunje, Milice, Anje i svih ostalih iz naše male kuće.

Bravo vredni i pošteni Matija, ostani takav, opraštam se i od tebe, kao i od Bojana i njegove dobre devojke i svih ostalih članova udruženja i prijatelja.

Svi ostanite u udruženju, dogovarajte se za principe, isto kao da sam ja tu (a možda i jesam, dušom).

ČUVAM VAS I VOLIM I OBAVEZNO – NE DERNJAJTE SE!!!

VAŠA LJUBICA

P.S. Neka nam kum Jovan odsvira bećarac, pošto se pokazao kao pravi kantautor, a i Tijana se više na sve goste ne mršti.”

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments