Претрага
Претрага
Close this search box.

VIKEND PREPORUKA: Miholjsko leto uz izlet do Zmajevca i Vrdničke kule

Sudeći prema mnogobrojnim prognozama, sledeće nedelje se gotovo sigurno opraštamo sa letnjim temperaturama. Najavljena promena vremena uvodi nas u očekivane vremenske uslove tipične za ovo doba godine.

Kako je ovo poslednji vikend Miholjskog leta, savetujemo da ga iskoristite u prirodi, daleko od gradske gužve i galame. Naš predlog su izletište Zmajevac i etno selo Vrdnička kula.

Zmajevac

Ovo poznato izletište čest je izbor mnogih ljubitelja prirode. Nalazi se na raskršću Partizanskog puta i puta Vrdnik–Rakovac. Novosađani ga vole zbog jednog od najlepših fruškogorskih pogleda na Srem.

Zmajevac je opremljen drvenim klupama, od kojih su neke natkrivene za nesmetano opuštanje i u nešto lošijim vremenskim uslovima. Takođe, tu su i ozidana ognjišta za roštilj, kao i šumske staze. Izletište je naročito popularno među madima ali i među roditeljima sa nešto starijom decom, koja već znaju da uživaju u pripremanju roštilja ili u dugim šetnjama šumama Fruške gore.

Od Novog Sada do Zmajevca potrebno vam je dvadesetak minuta do pola sata vožnje automobilom, u zavisnosti od gužve na putevima kao i od dela grada iz kog započinjete svoju vikend avanturu.

Etno selo Vrdnička kula

Vrdnička kula jedan je od najluksuznijih i najlepših poseda na Fruškoj gori. Ovaj kompleks čine restoran sa letnjom baštom i dečjim igralištem, etno kuće za noćenje, kao i hotelski objekat sa sobama, spa centrom, gift šopom…

Etno selo naročito je popularno kod ljudi sa manjom decom, zbog uređenog igrališta i zbog svih komoditeta koji su vam na raspolaganju. Vrdnička kula je neretko izbor mnogih mladenaca koji svoje svadbeno veselje žele da organizuju u drugačijem, nesvakidašnjem ambijentu.

https://www.instagram.com/p/BnyWSjtiRRa/

Iako slovi za sabirni centar imućnijih Novosađana, cene hrane i pića u restoranu Vrdničke kule nisu ništa više od onih u restoranima širom Novog Sada.

Kompleks je naslonjen na Nacionalni park, ali je ipak nešto “urbaniji” u odnosu na svoje okruženje. Vrdniča kula prvenstveo je namenjena vikendašima koji traže spoj pogleda na netaknutu prirodu, espresa i besplatnog interneta.

Za one koji ipak priželjkuju da aktivnije utroše svoje vreme, tu je “Staza zdravlja” koja vas vodi do prave Vrdničke kule – istorijske građevine iz XXII veka, koja je prema podacima podignuta u periodu kada su Rimljani naseljavali ovo područje. Usamljena kula odolela je vremenu i ljudima, te je danas jedini preživeli svedok nekada moćnog vrdničkog grada.

Foto: vojvodina.travel

Od Novog Sada do etno sela potrebno vam je svega desetak minuta više nego do izletišta Zmajevac.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti