Za regresiranje prevoza učenika srednjih škola iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 182 miliona dinara za 44 lokalne samouprave u Vojvodini.

Predsednik Mirović je na dodeli ugovora istakao da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se njim, kako je naveo, šalje poruka podrške učenicima koji su odabrali školovanje izvan mesta u kojima žive.

“Pokazali smo sposobnost da investiramo u obrazovanje, te da u odnosu na jačanje naših finansijskih kapaciteta za to izdavajamo sve više sredstava i to će ostati jedan od prioriteta Pokrajinske vlade”, rekao je predsednik Mirović.

Podsetio je, da je Pokrajinska vlada, za nepune dve godine izdvojila značajna sredstva za rekonstrukciju predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u Vojvodini, te da je za tu namenu izdvojila gotovo 668 miliona dinara.

“Prosečno govoreći, u skoro svakoj školskoj ustanovi u AP Vojvodini imali smo određena ulaganja”, kazao je predsednik Mirović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Mihalj Njilaš, rekao je da je ovaj konkurs samo jedan u nizu pokazatelja kontinuirane i plodonosne saradnje između lokalnih samouprava i pokrajinskih vlasti.

Izvor: Pokrajinska vlada

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments